Proworx

Bahco


BAHCO is toonaangevende Europese fabrikant op het vlak van handgereedschap en zagen. Ze ontwerpen en vervaardigen handgereedschap en zagen die voldoen aan de strengste vereisten van professionals, en ze focussen op innovatie, prestatie en ergonomie. Als innovators hebben ze in de laatste 165 jaar het meest geavanceerde gereedschap ter wereld ontwikkeld, en dat verkopen ze via distributeurs met wie ze langdurige samenwerkingsverbanden opbouwen.
BAHCO-producten worden vooral in de eigen fabrieken in Europa gemaakt en worden door hun distributeurs aangeboden aan professionele gebruikers.  Om hoogwaardig gereedschap te kunnen aanbieden aan hun partners, delen ze in de hele organisatie gemeenschappelijke waarden op het gebied van veiligheid, gezondheid, kwaliteit en ethiek.


1862
Göran Fredrik Göransson stichtte in Zweden de ondernemingen Högbo Stål en Jernwerks AB om hoogwaardig staal te produceren, en hij lanceerde het Bessemer proces.
1891
Johan Petter Johansson deponeerde het octrooi voor de eerste verstelbare sleutel, die de basis vormde voor de verstelbare moersleutel (Engelse sleutel), een Zweedse uitvinding die nu overal ter wereld wordt gebruikt!
1916
Berndt August Hjorth nam het bedrijf Enköpings Mekaniska Verkstad over van Johan Petter Johansson, en verkorte de naam tot Bahco.
1967
De lancering van het bi-metaal zaagbeugelblad Sandflex® was het begin van een nieuwe tijdperk op het vlak van metaalzaagbladen.
1982
Bahco lanceert de allereerste ergonomische schroevendraaier.
Bahco ERGOTM gereedschap wint talrijke internationale prijzen.


Waarom...staat er op Bahco producten een vis en een haak?
Nadat Göran Fredrik Göransson zijn staalfabriek in 1862 had opgericht, ging de Europese staalsector in de jaren 70 van die eeuw door een langdurige recessie, met lage prijzen voor algemeen staal en ruwstaalproducten. De prijzen voor verwerkt staal waren veel hoger, wat de interesse voor verwerkt staal deed stijgen. In 1876 werd de bestaande rolstaalfabriek ingewisseld voor een zogenaamde slijpstaalfabriek.Toen in 1886 de productie van zaagbladen begon, was er behoefte aan een merk dat de speciale kenmerken en kwaliteit kon tonen, en de keuze ging uiteraard uit naar de vis en haak.


video: neem een kijkje in de fabriek van Bahco
Kijk op www.bahco.com/nl-be voor meer informatie.