Proworx

felco

handgereedschap felco


De naam Félix Flisch is onlosmakelijk verbonden met de FELCO onderneming. Félix Flisch, monteur van beroep, heeft het aangedurfd om in 1945, ondanks de beperkte middelen, een ambitieus project op te starten: de ontwikkeling van een uitzonderlijke snoeischaar.
Om zijn idee vorm te geven en de productie op te starten, koopt Félix Flisch een oude horlogefabriek. Hiermee werd de teerling geworpen: de snoeischaar veranderde in een precisie gereedschap van de hoogste kwaliteit.

proworx felco

alle onderdelen van de Felco snoeischaren, zijn vervangbaar

www.proworx.be


FELCO tracht voortdurend de efficiëntie en de ergonomie van zijn producten te verbeteren en probeert de meest veeleisende professionele gebruikers te overtuigen van zijn product. Er wordt voortdurend gewerkt aan een goede balans tussen de ontwikkeling van de markt en de productiemiddelen. Maar bovenal dienen de producten voorop te lopen in de innovatie en technologische vooruitgang.
Met haar huidige vertegenwoordiging in meer dan 120 landen en erkend als topmerk voor al haar snij- en snoeigereedschap, heeft FELCO meer dan voldaan aan de doelstellingen die haar oprichter Félix Flisch zich vooropgesteld had.

proworx gereedschap


De FELCO onderneming zou niet hetzelfde zijn zonder haar personeel. Van de ontwikkeling naar de assemblage, van de fabricage tot het slijpen, van het dompelen, de verzending naar de marketing, het hele productieproces, iedere medewerk(st)er, is betrokken bij de constante zoektocht naar perfectie. Het personeel van FELCO, dat uit veertien verschillende landen komt en een indrukwekkende dosis kennis met zich meebrengt, is trots mee te mogen werken aan producten die wereldwijde faam genieten.

FELCO is een familiebedrijf dat geleid wordt door afstammelingen van haar oprichter. In 1946 exporteerde Félix Flisch al naar Nederland, Duitsland, België, Zuid-Afrika en Israël, met de constante wens om erkenning te krijgen van professionele gebruikers. Sinds die tijd is de druk van de concurrent op deze gebruikers toegenomen. FELCO zag zich dus gedwongen nog betere oplossingen te bieden om aan de immer groeiende eisen te voldoen. Binnen de FELCO onderneming bestaat eveneens een afdeling voor marketingonderzoek waarmee FELCO kan anticiperen op de vraag van de diverse markten en een antwoord kan geven in de vorm van gereedschap dat naadloos is aangepast aan de gewijzigde vraag en eisen van de klant. Uiteraard wordt dit werk allemaal uitgevoerd volgens de waarden van FELCO: kwaliteit, innovatie, respect, bescheidenheid, en professionaliteit.

productie proworx
felco proworx 2
proworx snoeien


De doelstellingen van FELCO hebben altijd bestaan uit het bieden van innovatieve en duurzame oplossingen voor de markt voor de snij- en snoeigereedschap. Hoewel de commerciële strategie vooral georiënteerd is op de professionele markt, wordt de individuele markt niet vergeten: ook de perfectionist moet kunnen profiteren van het beste snij- en snoeigereedschap.
FELCO heeft altijd tot doel gehad gereedschap te fabriceren van hoge kwaliteit door gebruik te maken van zeer nauwkeurige procedures, met als enig doel: perfectie.
Duurzame ontwikkeling en FELCO, twee synoniemen om een coherente benadering aan te duiden die al meer dan 60 jaar door alle medewerkers van FELCO in acht genomen wordt, met als doel de meest veeleisende gebruikers een kwalitatief hoogstaand product aan te bieden, dat ontwikkeld, gefabriceerd en verspreid wordt volgens onze waarden.

Gereedschap van FELCO is ontwikkeld om in harmonie met de natuur te werken. De gebruikers in de hele wereld waarderen onze producten waarmee gaaf en nauwkeurig gesnoeid kan worden, een garantie voor een vlotte houtsnoei. Maar daar houdt ons respect voor de natuur niet op. Bij FELCO zijn we vanaf de fabricatie begaan met het milieu. Bovendien dragen de degelijkheid van onze modellen en onze filosofie betreffende de reserve onderdelen die de versleten delen vervangen bij aan de duurzaamheid van het gereedschap en dus aan het vermijden van onnodige verspilling.

Kijk op www.felco.be voor meer informatie.